LİSTELERİN ARDINDAN 2

12 Haziranda yapılacak olan genel seçimler için Genel Merkezimizin ilimiz için açıkladığı 11 değerli isim geçen gün Gebze’den Sayın Lütfü Türkkan önderliğinde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdiler.

Liste değerlendirmeleri bir yana, birlik ve beraberlik görüntüsü ve adayların gözlerindeki inanç pırıltıları gelecek adına umut veriyor. Ülkücü camianın özlediği, beklediği tablolar bunlar. Tabi bu toplantının Gebze yapılmasının bir anlamı olmalı. Lütfü Türkkan Gebzeli bundan daha doğal ne olabilir diyebilirsiniz. Benim bahsetmek istediğim, bunun daha farklı bir anlamı ve sonuçları olmasıdır. Kanaatim odur ki, listede yer alan Gebze kökenli 6 adayla bu seçimde Gebze çok önemseniyor. Bu bir taraftan gayet mantıklı bir seçim, doğru bir yaklaşım. Fakat Kocaeli’nin sadece Gebze’den ibaret olmadığını hatırlamak gerekir.

Rakamlarla bunu anlatmaya çalışayım;

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi`ne göre ilimizin nüfusu 37 bin 670 kişi artarak 1.459.772`den, 1.560.138`e çıkmış. Nüfus artışıyla birlikte seçmen sayımızda da artış olmuş. 2009 yılında yapılan yerel seçimlere oranla seçmen sayımız 62 bin 297 artmış. 12 Haziran`da yapılacak genel seçimlerde ilimizde 1 milyon 86 bin 308 seçmenin oy kullanacak. İlçelere göre bu dağılımsa şöyle;

İLÇELERE GÖRE SEÇMEN SAYISI

İzmit           : 225.604
Gebze         : 207.977
Darıca         :100.006
Başiskele    :  46.873
Çayırova     :  59.389
Derince       :  90.161
Dilovası       :  27.194
Gölcük         : 98.885
Kandıra        : 34.370
Karamürsel : 37.968
Kartepe       : 65.549
Körfez          : 92.332

Dilovasını’da içine katarak Gebze, Darıca, Çayırova’nın toplam seçmen sayısı 395.566 kişi yani toplam seçmen sayısının yaklaşık %37’si. Azımsanacak bir oran değil tabiî ki. Ama 11 kişilik listenin 6’sını da işgal edecek kadar çok değil. Zira bir Körfez, bir Gölcük, bir Derince, Bir Kartepe ciddi seçmen sayısına sahip. Partimizin yukarıdan aşağıya doğru listesini sıraladığımızda 1. Sırada Lütfü Türkkan (Gebze), 2. Sırada Ruhi Çavdar (Merkez) 3. Sırada İsmail Kurt (Gebze) yer alıyor. Bu listeye göre 4. Sıra adayımızında seçmen sayılarını göz önünde bulundurduğumuzda İzmit Merkez veya merkeze yakın adaylardan olması gerekiyor. Nitekim partimiz böyle bir balans yapmış ama listenin 4. Sırasına kanaatimce partimize daha çok oy kazandırabilecek daha güçlü bir ismi koyabilirdi. Sayın Hilal Elmas’ın tabanımızca bile çok tanındığını söyleyemeyiz ki Kocaeli tanısın. Dördüncü sırada yer alacak olan isim bence 3. Sıradaki adayımızın seçilebilirliğini kuvvetlendirecek hatta kendisi için bile kapıyı aralayabilecek güçte olabilirdi. Benim düşüncem Genel Merkezimizin genel kanaati Kocaeli için 2 milletvekili garanti, 3. Milletvekilini de çıkartabiliriz olmuş. Ancak listenin dördüncü sırasında eğer ilk üçü böyle hazırlamışsanız yanlış yapılmıştır. Bu durumda Sayın Ruhi Çavdar’a daha çok yük binmiştir. Gerçi Sayın Çavdar 2 dönem İl Başkanlığı yapmasından dolayı Kocaeli’ye hakimdir. Fakat %67 Sayın Çavdar’a yüklenmiştir. Bundan dolayı geri kalan %67 içinde bulunan partililerimiz Sayın Çavdar’a daha da çok destek vermelidirler. Bu dezavantajlı durumu ancak bu şekilde kapatabiliriz.

Söylemek istediğim şahıs üzerinden bir siyasetten çok MHP’nin Kocaeli’de alabileceği en yüksek oyu alıp Genel Başkanımızın bize çizdiği TEK BAŞINA İKTİDAR yolunun açılmasına yöneliktir.

Yorum bırakın